Så vi har blivit stammisar på Grebbestad Camping

Då är vi på plats på Grebbestad Camping där vi nu är fastboende. På grund av vädret och korta dagar tog det oss två dagar att komma på plats och få upp vårt förtält från Isabella villa 370, men nu är allt klart för användning.

Vår Adria Alpina 663 HT är en självklar husvagn för användning året runt. Den har centralvärme, är välisolerad och riktigt mysig att vistas i. Men även om det finns gott om plats inne i husvagnen skulle det ändå vara jättebra att utöka utrymmet med ett Isabella villa 370. Så det har vi gjort.

Berättade att vi litar på Isabella villa 370

Vi har satt en Isabella villa 370 på vår Adria. Vi har haft ett liknande förtält på vår husvagn tidigare och vi vet att den tål i stort sett vad som helst. Det är en robust förtält som tål både mycket snö och hård vind.

Det är viktigt för oss att vi har förtroende för att förtältet håller och blir stående utan att vi är på campingen. Vi har trots allt ca. 250 km. till Grebbestad Camping från vårt hem i Mariestad. 

Om du inte känner till en Isabella villa 370 så finns den i 5 storlekar – nämligen 550 som är det minsta, och det största som vi har satt upp 750 med stängd veranda. Den har ett brant sluttande tak, så snö och vatten rinner lätt av, och har en riktigt stark aluminium profil. Det finns ventilation med myggnät i båda gavlarna. 

Isabella villa 370 är ett standby tält. Den passar därför flera husvagns storlekar, och kan faktiskt ’passa’ om du skulle köpa en ny husvagn. Anslutningen kan göras mycket tät på grund av tjocka kuddar – även över fönster. Det uppskattar vi verkligen, eftersom det minimerar drag och värmeförluster.

Ett synligt tecken på attIsabella Villa är optimerad för vinterbruk med gräskanten utanför. Du kan täcka det med snö (om det finns någon) och därmed göra tältet helt tätt även i botten.

Mycket komfort i förtältet

När vi ska bo på Grebbestad Camping kan vi lika gärna göra det så bekvämt som möjligt. Vi har därför fyllt förtältet med utrustning som vi inte skulle ta med oss ​​som resande campare.

Vi har installerat ett Isabella villa termotak i förtältet. Vissa kallar det också en klimatfilt eller en inre himmel, men i huvudsak är det samma sak. 

Vi har även lagt in ett  Isabella Floor klickgolv i förtältet . Det är verkligen lätt att lägga. Det är golvplattor på 50 x 50 cm. det ”klickar” ihop. Skulle plattorna inte passa exakt till markisen kan de enkelt skäras till med en sticksåg. 

Golvplattorna ger en jämn och fast yta men bildar bara ett av golvets fyra lager. Först lägger vi markskyddet. Det är en fiberduk som minskar jordstänk och lera på förtältet, samtidigt som rengöringen av gräskanten är avsevärt enklare. Det håller också golvplattorna fria från lera. 

Ovanpå Cround Cover lägger vi golvplattorna, och ovanpå dem läggs en presenning. Det ser till att fukt inte kommer upp från marken och att regnvatten hålls ute. Ovanpå presenningen lägger vi ett lager Isabella Comfort Carpet. Det isolerar och gör golvet mjukt att gå på. Och till sist lägger vi en matta.

Isabella Ground Cover rullas ut på gräset. Du kan antingen välja att lägga den under hela förtältet som här, eller i en bana under gräskanten.

Alltid redo att användas

Så nu är vi redo för säsong 2023 på Grebbestad Camping . Det som är bra med att vara fastboende är att husvagnen och förtältet är redo att användas hela tiden. Så när vi vill åka på camping några dagar är både vagnen och förtältet redo när vi kommer. Vi behöver därför inte lägga tid på att ställa upp, utan kan njuta av all tid vi har camping.

Vi ser fram emot det!

Så vi har blivit stammisar på Grebbestad Camping
Rulla till toppen