Värmande grytor för vintercamping

Vintercamping kan vara en fantastisk upplevelse, men det är viktigt att hålla sig varm och mätt. Här är några recept på värmande grytor som passar perfekt för vintercamping:

Chili con carne:

En klassisk chili con carne med köttfärs, bönor, tomater, lök och kryddor som chili, spiskummin och vitlök. Du kan laga den över öppen eld eller på en campingkök. Servera med ris, bröd eller tortillachips.

Gulasch:

En mustig, ungersk-inspirerad gryta med nöt- eller fläskkött, potatis, paprika, lök och paprikapulver. Laga gulaschen över öppen eld eller på en campingkök och servera med bröd eller nudlar.

Linsgryta:

En vegetarisk och proteinrik gryta med linser, grönsaker (t.ex. morötter, selleri och lök) och kryddor som curry, spiskummin och vitlök. Laga grytan på en campingkök och servera med ris eller bröd.

Kyckling- och grönsaksgryta:

En enkel gryta med kyckling, grönsaker (t.ex. potatis, morötter och paprika), buljong och örter (t.ex. timjan och rosmarin). Laga grytan över öppen eld eller på en campingkök och servera med bröd eller ris.

Potatis- och korvgryta:

En värmande gryta med potatis, korv (t.ex. falukorv, kabanoss eller chorizo), lök, paprika, tomater och kryddor som paprikapulver och vitlök. Laga grytan på en campingkök och servera med bröd eller sallad.

Vegansk böngryta:

En mättande och smakrik gryta med olika sorters bönor, grönsaker (t.ex. paprika, lök och zucchini), tomater och kryddor som chili, spiskummin och koriander. Laga grytan på en campingkök och servera med ris, quinoa eller bröd.

Förbered gärna ingredienserna hemma genom att skära grönsakerna och förpacka kryddor och andra torra ingredienser i små påsar eller burkar. Detta sparar tid och energi när du är ute och campar. Glöm inte att packa ner en gryta eller kastrull som fungerar bra på campingkök eller över öppen eld, samt en träsked eller liknande för att röra om och servera grytorna.

Värmande grytor för vintercamping
Rulla till toppen