Spela kort på campingen till påsk

Kortspel på campingen under påskhelgen är ett utmärkt sätt att koppla av och ha roligt med familj och vänner.

Här är några kortspel som passar bra för en campingtur:

Kille:

Ett klassiskt svenskt kortspel som spelas med en vanlig kortlek om 52 kort. Spelet går ut på att bli av med sina kort genom att spela dem i kombinationer. Kille är roligt och lätt att lära sig, vilket gör det till en favorit bland både barn och vuxna.

Finns i sjön:

Ett enkelt och roligt spel där spelarna försöker bilda par av kort. Om du inte kan bilda ett par ber du en annan spelare om ett kort. Om de inte har det kortet du söker, får du ”finns i sjön” och måste dra ett kort från kortleken.

Stress:

Ett fartfyllt och spännande kortspel som kräver snabba reflexer och taktik. Målet är att bli av med alla sina kort genom att matcha dem med kort som ligger på bordet.

Hjärter:

Ett klassiskt kortspel där spelarna försöker undvika att få hjärterkort och spader dam. Spelet går ut på att ta så få poäng som möjligt, och man spelar flera omgångar tills någon når en bestämd poänggräns.

Rummy:

Ett populärt kortspel där målet är att bli av med alla sina kort genom att bilda kombinationer av tre eller fler kort i samma valör eller i en sekvens av samma färg. Spelet kan spelas med två till sex spelare och är både underhållande och strategiskt.

Uno:

Ett färgstarkt och roligt kortspel som passar utmärkt för alla åldrar. Spelet går ut på att bli av med alla sina kort genom att matcha färg eller nummer med det översta kortet i högen. Uno-kortleken innehåller också specialkort som kan användas för att försvåra för motståndarna.

Skip-Bo:

Ett kortspel som liknar patiens och spelas med en speciell kortlek. Målet är att bli av med alla sina kort genom att spela dem i nummerordning.

Glöm inte att packa ner en eller flera kortlekar, samt en duk eller ett bord att spela på. Om ni planerar att spela på kvällen kan det vara bra att ha en lampa eller en ficklampa till hands för att lysa upp spelområdet. Ha en trevlig campingtur och glad påsk!

Spela kort på campingen till påsk
Rulla till toppen