Förslag på kortspel i förtältet till sommar?

Att spela kortspel i förtältet är ett utmärkt sätt att fördriva tiden och ha roligt tillsammans på sommaren. Här är några förslag på kortspel som passar bra för både familjer och vänner:

Kille:

Ett klassiskt svenskt kortspel som passar både barn och vuxna. Spelet går ut på att samla på sig par av kort och bli av med alla sina kort så snabbt som möjligt.

Hjärter:

Hjärter är ett strategiskt och roligt spel för fyra spelare som passar bra för lite äldre barn och vuxna. Målet är att undvika att ta hem hjärterkort och damen i spader.

Rummy:

Rummy är ett populärt kortspel där målet är att bli av med alla sina kort genom att skapa kombinationer av tre eller fler kort i samma färg eller i stege. Spelet kan anpassas för att passa olika antal spelare och åldersgrupper.

Finns i sjön:

Ett enkelt och underhållande kortspel som går ut på att samla på sig fyrtal genom att fråga andra spelare om de har korten du behöver. Passar för alla åldrar.

Uno:

Uno är ett välkänt kortspel som är enkelt att lära sig och passar både barn och vuxna. Spelet går ut på att bli av med alla sina kort genom att matcha färg eller siffra med det översta kortet på högen.

Svälta räv:

Ett kortspel för två spelare där målet är att samla på sig så många poäng som möjligt genom att ta hem kort som representerar olika poängvärden.

Vändåtta:

Vändåtta är ett enkelt och snabbt kortspel som liknar Uno, men spelas med en vanlig kortlek. Målet är att bli av med alla sina kort genom att matcha färg eller valör med det översta kortet på högen.

Chicago:

Chicago är ett kortspel som kombinerar budgivning och sticktagning. Målet är att vinna tricks och uppnå det antal tricks man bjudit på. Spelet kan anpassas för att passa olika antal spelare.

Skitgubbe:

Ett roligt kortspel som går ut på att bli av med sina kort genom att spela ut kort i nummerordning. Passar för alla åldrar.

Poker:

Poker är ett klassiskt kortspel som kan spelas i flera varianter. En enklare variant som passar för förtältet är Texas Hold’em. Spelet kräver både skicklighet och tur och passar bra för vuxna och äldre barn.

Dessa är bara några exempel på kortspel som kan spelas i förtältet på sommaren. Glöm inte att anpassa spelens svårighetsgrad och regler efter de spelare som deltar, så att alla kan ha roligt och njuta av tiden tillsammans.

Förslag på kortspel i förtältet till sommar?
Rulla till toppen