Expertguide: Hantera och Underhålla Förtältets Dragkedjor

Allt du behöver veta för att sköta om dragkedjorna på ditt Isabella förtält effektivt.

Varför Använder Isabella Spiraldragkedjor?

Isabella föredrar att använda spiraldragkedjor i sina förtält. De är inte bara estetiskt tilltalande, särskilt i tältets rundade hörn, men också mer funktionella då löparna glider smidigt. Men som alla komponenter kan även dessa löpare bli slitna över tid, särskilt om du är en långliggare som ofta använder samma dörr.

Löparna Är Slitna – Vad Nu?

Oroa dig inte, du behöver inte byta ut hela dragkedjan. Att byta löparna är en snabb och enkel process. Börja med att ta loss den berörda sidan av dragkedjan från tältet. Varje dragkedja har två löpare på tältet och två på den lösa sidan. Flytta löparna till dragkedjans andra ände och ta bort dem där. Byt därefter ut de slitna löparna med de som är i bättre skick. Detta kan ge dina dragkedjor en förlängd livslängd på flera år. Kom ihåg att rikta löparna i rätt riktning när du byter dem.

Låsning Och Krångel – Hur Hanterar Jag Det?

Om dragkedjan inte fungerar som den ska, bör du först se till att tältet är korrekt uppsatt och sträckt. Använd aldrig våld för att försöka stänga en krånglande dragkedja. Om den är för stram, försök att omplacera markpinnarna i hörnen. Det brukar lösa problemet.

Smörjning Och Underhåll

Även om det kan vara frestande att smörja en stramande dragkedja med olja, undvik detta. Om du upplever att dragkedjorna behöver smörjas, är det bästa alternativet att använda AquaTex impregneringsspray eller att applicera en liten mängd paraffin.

Med dessa råd i åtanke kommer du att kunna hålla dina förtälts dragkedjor i toppskick för många säsonger framöver!

Expertguide: Hantera och Underhålla Förtältets Dragkedjor
Rulla till toppen