Aktiviteter och underhållning under midsommar på camping

Midsommar är en av de mest populära helgerna för camping i Sverige, och det finns mycket att göra för att fira och hålla dig underhållen. Här är några aktiviteter och underhållning du kan överväga under midsommar på camping:

  1. Midsommarstång: Om campingplatsen inte redan arrangerar detta, kan du alltid sätta upp din egen midsommarstång. Det är en traditionell svensk aktivitet som involverar dans och sång.
  2. Blomsterkransar: Plocka vilda blommor och gör blomsterkransar. Det är en traditionell svensk midsommaraktivitet som både är rolig och skapar en festlig atmosfär.
  3. Sånglekar: Många traditionella svenska sånglekar sjungs under midsommar. Dessa kan inkludera ”Små grodorna”, ”Vi äro musikanter” och ”Prästens lilla kråka”.
  4. Grillning: Om det är tillåtet på campingplatsen kan en grillkväll vara ett bra sätt att fira midsommar. Glöm inte att följa eventuella regler som gäller för att undvika skogsbrand.
  5. Vandring och cykling: Utforska det natursköna landskapet runt campingplatsen genom att ta en vandringstur eller cykeltur. Det är ett bra sätt att hålla sig aktiv och njuta av den svenska naturen.
  6. Midsommarmat: Förbered traditionell midsommarmat som sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök och jordgubbar. Och glöm inte snapsen!
  7. Bada: Om din campingplats är nära en sjö eller havet, kan en simtur vara ett uppfriskande sätt att spendera midsommardagen.
  8. Fotografering: Midsommar är en underbar tid att ta vackra foton. Ta med din kamera och dokumentera din midsommarupplevelse.
  9. Lekar och sporter: Utomhusspel som kubb, badminton, fotboll eller boule kan vara roliga aktiviteter att delta i under midsommar.
  10. Njuta av naturen: Slutligen, bara att sitta ner och njuta av den långa dagen, de ljusa nätterna och den vackra naturen kan vara en perfekt aktivitet i sig själv.

Kom ihåg att även om midsommar är en tid för fest och glädje, är det också viktigt att respektera naturen och de regler som gäller på campingplatsen.

Aktiviteter och underhållning under midsommar på camping
Rulla till toppen