Åka husbil över Öresundsbron

Att åka husbil över Öresundsbron mellan Sverige och Danmark är en utmärkt idé för att utforska både länderna. Öresundsbron är en kombinerad järnvägs- och motorvägsbro som sträcker sig över Öresund, förbindelsen mellan Skåne i södra Sverige och Själland i östra Danmark. Bron öppnade år 2000 och är cirka 16 km lång, varav 8 km är bro och 4 km är tunnel.

För att åka över Öresundsbron med husbil behöver du följa dessa steg:

Förberedelse:

Se till att din husbil är i gott skick och att du har all nödvändig dokumentation, inklusive försäkring och körkort. Om din husbil är över 3,5 ton, kontrollera om det finns några särskilda restriktioner eller regler för att köra på Öresundsbron.

Betala broavgift:

När du närmar dig bron kommer du att se betalstationer där du måste betala en avgift för att passera. Avgiften varierar beroende på fordonets storlek. Du kan betala med kontokort, kontanter eller använda en ”BroBizz” (elektronisk betalningsenhet). Det finns också möjlighet att förköpa en biljett online.

Följ skyltningen och hastighetsbegränsningarna: När du passerar betalstationerna och fortsätter mot bron, se till att följa skyltarna och hastighetsbegränsningarna. Hastighetsbegränsningen på Öresundsbron är vanligtvis 90 km/h för personbilar och mindre fordon, men det kan vara lägre beroende på väderförhållandena.

Pris Öresundsbron – husbil

Husbil 6-10 meter

BroPassFullpris
Enkelresa536 kr1220 kr
Tur/retur1072 kr2400 kr

Husbil över 10 meter

BroPassFullpris
Enkelresa1.011,25 kr2310 kr
Tur/retur2.022,50 kr4620 kr

Passkontroll:

Eftersom Sverige och Danmark är medlemmar i Schengenområdet, finns det vanligtvis inga gränskontroller vid Öresundsbron. Men det kan finnas tillfälliga kontroller, särskilt under perioder av höjd säkerhet eller om det finns särskilda händelser. Ha ditt pass eller nationella ID-kort till hands om det behövs.

Utforska och njut av resan: När du har korsat Öresundsbron, är du redo att utforska det nya landet! Ta dig tid att uppleva de vackra landskapen och kulturen i både Sverige och Danmark.

Åka husbil över Öresundsbron
Rulla till toppen